Курячий кабінет з його руками

Дрібна побутова техніка

Створіть коптистий з вашими руками легко, хоча багато залежить від його типу та розмірів. Найпростіші мобільні міні-копчені можуть бути побудовані буквально протягом декількох хвилин і підготувати різноманітні викиди, унікальні на смакові та смаку, які не можна використовувати навіть у мегаарках.

курячий, кабінет, його, рука

Куріння. це тип термічної обробки, після довгого фумігації, продукти набувають характерний смак.

Метод обробки диму має багато переваг:

  • Дим ефективно руйнує патогенну мікрофлору, роблячи страви не тільки корисними, але і безпечними для здоров’я;
  • Копчена в більшій мірі зберігає важливі мікроелементи, які руйнуються під впливом занадто високих температур;
  • Умови терміну зберігання копчених продуктів набагато більше, тому що дим “зберігає їх”.

І ви знаєте, що смак готової копченої страви впливає на тип деревини? Зрештою, кожна порода дерева горить по-своєму і має індивідуальний смак. Наприклад:

Говорячи про те, як створити копчені з власними руками, треба пояснити про те, як палити. А саме про різні температурні умови при приготуванні. Вони залежать від відстані до джерела вогню. Найбільш оригінальні та ароматні копчені диски отримуються за допомогою опції холодного куріння (це здійснюється при 25 ° С-45С). Холодна обробка довговічна і може зайняти кілька днів.

Для холодного методу куріння продукти готуються заздалегідь і обробляються. І з занадто довгим зберіганням готові сльози можуть трохи померти, але не втрачаючи заявлених якостей.

Якщо вам потрібно готувати, копчений дуже швидко, ідеал буде шлях гарячого копченого при температурі 50 ° С-100 ° С. Готовність продукту відзначається через 3-4 години. Але вони повинні бути швидко використані в їжі, інакше вони можуть бути зіпсовані з довгостроковим зберіганням.

Схеми, малюнки та розміри куріння холодні, гарячі копчені з дерева

Створення домашнього дерев’яного комедійного будинку у своєму сюжеті вимагатиме дотримання деяких правил та уваги до деталей. Схеми пристрою таких агрегатів. принципи, як правило, не відрізняються від креслення на кресленні. Щоб зробити холодний кабінет, вам потрібно позиціонувати джерело диму та прямокутну камеру на кілька метрів один від одного.

Щоб встановити гарячий куріння, вам знадобиться трохи іншого підходу. За допомогою цього методу приготування, джерело диму знаходиться безпосередньо під камеру продукту. Тому схема нижче відрізняється від попереднього:

Гарячі копчені продукти мають особливий смак. такий спосіб гурманів рідше дає перевагу, а не холодно

Ералаш Избушка там на курьих ножках (Выпуск 30)

При виборі типу куріння важливо покладатися на кілька аспектів. По-перше, бюджет. Пристрій не вимагає великої кількості матеріалу, але метод препарату може додати додаткові лінії витрат. Шарний кабінет, виготовлений з рук, не вимагає додаткового дизайну канав та вогню. ви можете зберегти на цьому значно.

По-друге, смакові переваги залишаються важливим аспектом. Щоб зрозуміти, яка копчена людина потребує сім’ї, ви повинні попросити їх звичками та бажання і зрозуміти, яке приготування буде розумним.

По-третє, тимчасові витрати. Обидва варіанти легко виконуються, але їх установка вимагатиме сил. Набагато швидше зробити легку версію пристрою. гарячий гардероб. У виробництві дерева з дерева для холодного куріння важливо правильно встановити канаву та печі, щоб оснастити внутрішні стіни і чітко встановити все. це сповільнить процес.

READ  Вбудована електрична кухонна панель біла

Важливий! Гарячий копчений шафа вимагає набагато менше часу для підготовки продуктів: близько 40 хвилин. Холодний шлях займе до 14 днів.

Як зробити димовий кабінет для холодного та гарячого куріння з власними руками

Для домашнього коптилу, будь-яка ємність з екологічно чистих матеріалів без певного запаху буде відповідати. Крім того, цей контейнер повинен бути герметом, щоб мати можливість бути бічним або вищим завантаженням. Вдома, адаптувати наступні пункти:

  • Великий діаметр залізні труби, бочки, біди. Труба не кожна, але, щоб купити дорого, тому оптимальне рішення курить з бочки 100-200 літрів. Чим більше обсягу, постір буде курити, і тим зручніше завантажувати та отримувати продукти.
  • Від холодильника або газової плитки. Менш переважним, ніж ствол, варіант, тому для адаптації цього обладнання дещо складніше. Холодильні корпуси часто використовуються для виготовлення компактних курців, корпус якого містить всі предмети: дим генератор, коптильня та сушарка.
  • Металеві шафи (незгоральні сейфи для зброї, інструментів або господарського приладдя).
  • Дерев’яний куріння. Натуральне дерево. екологічно чистий та доступний матеріал, з якого цього достатньо, щоб просто побудувати камерну камеру. Це дещо поступається практичністю та довговічності металу, але з належною обробкою ця різниця мінімізується. Для виготовлення гарячої обробки кабінету слід використовувати тільки листяні породи. хвойні можуть дати обертання.
  • Капітальне будівництво. Дизайн цегли або каменю буде актуальним для тих, хто планує займатися димом на промисловий масштаб або близько до них. Важливо пам’ятати, що цегла всередині камери не можна залишити відкритим. З часом він буде оновлювати (конденсат), який разом з продуктами згоряння дасть неприємний вал.

Готова коптильна шафа VESTA-K продається за ціною близько 56 тисяч Для універсальної установки холодного та гарячого копчення можна використовувати дерев’яні бруски або дошки. Незважаючи на простоту, такі кошики отримують достатньо функціональні для переробки продуктів з димом заданої температури, частіше холодні.

Найпростіший шафа для куріння зроблено з дерева

Крок за кроком інструкції

Оскільки існують два види куріння, розглядають конструкції для холодних та гарячих способів.

Холодний

Варіант з генератором диму з картонної коробки (див. Інструкції з монтажу вище)

Меблеві щити збирають кабінет. Для низькотемпературної обробки ви можете використовувати будь-які породи деревини та Paneur, металеві контейнери також будуть придатними.

Візьміть будь-який дерев’яний кабінет або самостійно

Зробіть нижню частину отвору і вставте адаптер з підключеним гофром. На дні кровать фольга.

На дні бічної стінки ми робимо отвір для потоку диму

Вгорі свердлом на 12 просвердліть кілька отворів для виходу диму та закріпіть гачок.

У даху кабінету дрилі кілька отворів діаметром 12 мм для виходу диму

Ми підключаємо генератор картону з курінням корпусу гофрованої труби з фольги

Куріння почнеться після нагрівання пиломатеріалів і вентилятором.

Нагрійте чіпси і поверніть вентилятор

Гарячий

Оскільки всередині камери диму буде температура до 150 градусів, краще використовувати метал для його виготовлення. Хвойна деревина застосовується небажана. смола випаровується при нагріванні, просочуючи запах продуктів. Також не рекомендується робити з фанери або МДФ. Склеювання цих матеріалів виконується на клею формальдегіду, який випарюється і частково проникати диму.

Куріння гарячого копченого

Дерев’яний комені має особливості, пов’язані з якостями цього матеріалу. Нагрів тріски в таких апаратах виробляється електроплиткою або вугіллям від розведеного поруч багаття, а дерево, особливо висушене в процесі експлуатації, добре горить.

Тому креслення гарячого копченого копченого копченого м’яса повинна включати пожежну безпеку та захист тіла від запалювання:

  • При будівництві електричного струму з використанням електричного заглушку вона встановлюється так, щоб вона не торкалася дерев’яних деталей;
  • Потужність з вугіллям розміщується на неснугідному стенді, наприклад, з цегли.
READ  Бак для банної печі своїми руками

Інформація! Допускається виготовляти дерев’яне корпус без дна і встановлювати його безпосередньо на землю.

Схема куріння гаряча копчена

Рекомендації щодо виготовлення та експлуатації коптилова

Незважаючи на свою простоту і низьку вартість, дерево дуже примхливий і навіть небезпечний. Щоб уникнути форс-мажорних обставин, важливо дотримуватися деяких правил:

  • Для довговічності матеріалу холодного куріння він повинен розглядатися з версією та лаком. Це допоможе прикрасити пристрій і зробити його сильнішим.
  • Щоб уникнути загорянь, варто максимально ізолювати дерево від прямого джерела вогню – відмінний варіант з трубою вже представлений в інструкції вище.

Ось так просто і швидко можна зробити для сім’ї справжню знахідку гурманів. Деякі хитрощі досвідчених столярів допоможуть уникнути помилок та створити агрегат без сторонньої допомоги. Виготовлення дерев’яної коптильні холодного копчення своїми руками представлене на

Коптильня холодного копчення своїми руками. Бюджетний варіант за 60

Для холодного копчення

Принцип дії

Технологія приготування їжі холодного копчення відрізняється більш тривалим та трудомістким процесом. Триває зазвичай від 24 годин до 5 днів. Коптяться при цьому продукти при температурі від 18 до 30 градусів. Топковий пристрій (пічку) розташовують на відстані кількох метрів від дерев’яної будови, щоб дим остигнув до потрібної температури. Також можна використовувати циліндричний димогенератор, куплений у магазині.

Готова їжа після холодного копчення не втрачає корисний склад мікроелементів і набагато довше зберігається. Копченості набувають димного аромату, але не такого насиченого, як при гарячому способі копчення.

Опис пристрою

Основні складові конструкції такі самі, як у моделей гарячого типу. Виконуються вони також у вигляді невеликого будиночка, але компонуються по-іншому.

Ключова особливість полягає в тому, що охолоджений дим надходить у коптильну камеру за довгим димарем. Таким чином, пряма теплова дія на продукти відсутня. При цьому топка та коптильня знаходяться на певній відстані один від одного та з’єднуються за допомогою труби.

Топку рекомендується поміщати в ґрунт. Вона повинна повністю поміститися у ґрунті. Закладку дров можна виконувати через верхню частину топки або дверцята. Якщо земля в місці встановлення сипуча або часто піддається затопленню, необхідно закласти фундамент.

Для цього викопується яма, що відповідає за шириною та довжиною розмірами топки, глибиною 30 або 40 см. Дно засипається щебенем, по периметру ями укладаються бетонні блоки, які перев’язуються для надійності арматурою. На останньому етапі заливається цементний розчин.

Облаштувати місце під топку можна з цегли або металевих пластин. Також слід передбачити, щоб топковий пристрій мав зручний зольник та дверцята для затримки диму в ємності.

Від місця встановлення топки до коптильної камери прокладається канава для димоходу. У цей тунель укладається шифер чи металеві пластини. Протилежний кінець димоходу підводиться до вхідного отвору коптильної шафи. Стик труби і камери повинен розташовуватися в нижній частині стінки конструкції або її днище.

Саморобна коптильня холодного копчення в домашніх умовах

Щоб організувати холодне копчення продуктів на присадибній ділянці. не потрібно багато місця або монтажу складних конструкцій. Схематично коптильня. З будь-яких матеріалів. виглядає однаково. До складу коптильні входить комплекс із трьох головних вузлів:

  • Шафа для копчення. Матеріал для шафи вибираються в залежності від того. що у вас є в господарстві. Але. якщо ви хочете отримати якісні копченості. то краще купити пиломатеріали листяних (ще краще – фруктових) порід дерев.
  • Камера згоряння (димогенератор) – до неї завантажуються дрова або тирса. Тут обмежень у виборі матеріалу практично немає. Але. так як фундамент для шафи ми будуватимемо з цегли. економніше і логічніше відразу закупити цеглу і для вогнища.
  • Димохід. Пластикові труби краще не застосовувати. і випаровування від них токсичні. та труби. покладені поруч із камерою згоряння. швидко оплавляться. Тому азбестоцемент. бетон. цегла або камінь – найкращий вибір.
READ  Чи можна залишити посудомийну машину вночі

Загальна схема коптильні передбачає. що матеріали для будівництва можна вибрати будь-які:

Довжина штольні визначає кінцеву температуру газів на вході до шафи з продуктами. Оскільки дим має бути майже холодним. температура регулюється або інтенсивністю тління деревини в камері згоряння. або протяжністю димаря. Також ступінчасте регулювання можна організувати. вбудувавши дверцята в камеру згоряння. або знімаючи по одній дошці. якими накриватиметься димохід. Але в останньому випадку. зменшуючи тягу. ми розводимо повітрям якісний склад диму.

Саморобна коптильня, для холодного копчення

Всім привіт!Ось вирішив поділитися своєю саморобкою, за виготовлення якої давно хотів взятися, ну і… зробив, коротше!І так, почну з того самого пристрою, яке називається димогенератором, ідея сама по собі не нова і підглянута мною на просторах, є маса варіантів з чого можна зробити димогенератор, я ось, зробив з відслужив своє електричного чайника, виготовленого з нержавіючої сталі, я просто прибрав з конструкції всі пластикові деталі, не особливо заморочуючись, закривши всі зайві отвори болтами та гайками.

Робиться в кришці отвір, в який вставляється пристрій, що складається з двох згонів з фурнітурою, трійника, штуцера та шматочка трубки меншого діаметру, яка вставляється в штуцер і повинна входити через трійник у трубу більшого діаметра приблизно на 1 сантиметр

Ось так виглядає димогенератор у зборі, у дії

Далі в чайник насипаємо тріску, в нижній частині чайника проробляємо отвір для розпалювання і подачі повітря, до штуцера під’єднуємо через шланг компресор слабкої потужності (тут окрема історія, спочатку я підключив компресор від акваріума, але потім поміняв на саморобний сліплений витяжки)

Коптильня холодного копчення своїми руками. Бюджетний варіант за 60

Сама камерна камера була вирішена зробити з багатошарової фанери, але через брак часу та необхідними навичками у роботі з деревом, дизайн димової камери отримав значні зміни, а у своїй остаточній версії робиться стільки Інші з звичайного двокольорового бару з автомобільної олії, а ретельно промиті з використанням синтетичних миючих засобів (хтось скаже, що це шкідливо, добре, є нафтопродукти та все, але, з іншого боку, прямий контакт з Продукти стовбура не має, сушіння температур, здатних випарювати шкідливі речовини, також немає, тому, як дим входить холодний, добре, у третьому, самих копчених продуктів є шкідливими, тому)

Бочка повинна була трохи змінити, шпигунню верхню частину близько 2. 2,5 см., У той же час металева смужка склеюється на внутрішній стороні краю, так що вирізна верхня частина бочки була покладена як кришка, у двох рівнях у бочці, металеві смуги діаметром 12 мм є Побудований, на одному кінці якого різьблення M-10 розрізана, з якою стрижні закріплені в бочці, і вони самі не падають при транспортуванні коптилу з місця на місце в той же час, дно бочок Необхідно потрапити в звичайну фольгу, щоб те, що капає з продуктів куріння не залишалися на дні бочки, місце на підготовлених гачках для куріння, у моєму випадку це корейські, кури та ковбаси для гриля та вперед, на тестування!