Сік з яблук без соковижималки та соковарки

Дрібна побутова техніка

Загальні вимоги до приготування соку з яблук

При якісному віджимі з 10 кг яблук виходить приблизно 5-6 л соку (все залежить від соковитості яблук).

Як зробити сік з яблук без соковитискача?

Яблучний сік є одним з найкорисніших і найсмачніших напоїв, яким поласувати сьогодні може кожен вітчизняний споживач. Він відноситься до категорії структурованих продуктів, які збагачують людський організм корисними вітамінними та мінералами. Як правильно зробити яблучний сік вдома, і які культурні сорти це зробити. далі в статті.

Перелік найкращих рецептів приготування яблучного соку на зиму

Яблуко – соковитий та корисний плід фруктового дерева. У ньому міститься пектин, що покращує роботу кишечника, та багато інших потрібних організму речовин. Проте термін придатності такого фрукта досить короткий. Щоб довше насолоджуватися смаком та отримувати необхідні організму речовини з цих плодів, можна заготовити яблучний сік у домашніх умовах на зиму.

lvoropaeva

У мене немає соковарки, зате є соковитискач! І я поставила собі за мету заготовити смачний яблучний сік з цукром на зиму. трохи, для експерименту =). Знайшла рецепт приготування, і завтра пробуватиму. Чого і всім вам бажаю. тому і пощу рецептег. Втім, ділитесь досвідом, чого вже там? Току не пишіть: “Кохання, терміново купіть соковарку!”. Нема у мене сил по магазинах тусуватися, ось!)))

Смачний та корисний сік можна отримати з яблук осінніх та зимових сортів. Якість соку також залежить від ступеня зрілості яблук. З недозрілих плодів виходить кислий і терпкий сік, з перезрілих. каламутний. Тому для переробки на соки слід відбирати яблука технічної стиглості. е. тоді, коли вони досягли розмірів, забарвлення, аромату, властивих помологічному сорту, але ще тверді. Дозрілу падалицю яблук зимових сортів необхідно переробляти в день збору. Для підвищення вітамінності соку можна на кожні 3 кг яблук культурних сортів додавати 1 кг лісових яблук або напівкультурних сортів (райки, китайські яблука). У принципі, плоди всіх літніх, осінніх та зимових сортів яблук придатні для переробки на сік. За можливості краще готувати сік із суміші яблук різних сортів. Наприклад, плоди Антонівки дуже ароматні і мають кислий смак, а Осіннього смугастого (Штрейфлінг). мають солодкий смак, у суміші 1:2 (на 1 кг Антонівки 2 кг Штрейфлінгу) вони дадуть відмінний ароматний кисло-солодкий сік. Солодкий яблучний сік делісує свіжий і маловітин. Тому до нього обов’язково треба додавати яблука сортів Кальвін сніжний, або Мекінтош, або Бойкен. Соки з прісних або кислих яблук можна заготовляти як напівфабрикат для коктейлів та виготовлення купажованих соків.Відібрані на переробку яблука ретельно миють, вирізають місця, що підгнили (інакше сік пахне цвіллю)!) і потемнілу (коричневу) від ударів м’якоть (такі темні вм’ятини часто бувають на падалиці). Потім яблука подрібнюють. краще на електроовочерізці з ножами для шаткування моркви або кубиками. Можна використовувати механічну овочеву терку з великими отворами або м’ясорубку з великою решіткою. Щоб сік не окислювався, краще використовувати емальовану м’ясорубку.

Плоди необхідно подрібнювати так, щоб вони перетворилися на масу, що складається зі шматочків розміром 5-10 мм. У той же час не можна і надто дробити їх. Якщо перетворюючи фрукти в масу маси, то сік буде погано відокремлений від нього, і це буде дуже брудним. Жменьку відпресовують на ручному гвинтовому пресі (як при отриманні виноградного соку) або використовують електросоковижималку, шнекову соковижималку, пароварку. При використанні пароварки яблука краще очистити від шкірки, насіннєвої камери і плодоніжки, тоді пюре, що залишилося, можна використовувати для приготування повидла. Зібраний сік фільтрують через 2-3 шари марлі або фланель у каструлю, яку ставлять на сильний вогонь і нагрівають до 90-95 ° С, т. е. майже до кипіння, обов’язково знімаючи піну. При цьому сік освітлюється. Потім гарячим сік вдруге фільтрують через 2-3 шари марлі, вату і 2-3 шари марлі. Відфільтрований сік знову нагрівають до 80-85 ° С, гарячим розливають у банки і закочують. Сік можна нагрівати і один раз. В цьому випадку він буде з осадком. Звільнити сік від осаду можна в такий спосіб. Перед використанням в баночці з сіллю, опущений один кінець гумового шлангу, інший. у порожній баночці, який встановлюється на багато нижче дна соку, може. Сік переллється в порожню банку і осад залишиться на дні банки.

READ  Як використовувати Nitherevator на швейній машині

У яблучний сік, як і у виноградний, за бажанням, можна додавати цукор. Це роблять або перед пастеризацією, або безпосередньо перед вживанням в зимовий час. Крім того, в яблучний сік для покращення аромату можна додавати різні трави.

Перший спосіб. Свіжозібрану або висушену траву заливають невеликою кількістю соку (щоб трава вкрилася), доводять до кипіння, накривають кришкою та охолоджують при кімнатній температурі. Остиглий настій фільтрують через щільну тканину з наступним віджимом трави і змішують його з соком, що залишився. Ароматизований сік нагрівають на сильному вогні до 85 ° С, швидко розливають у тару і герметично закупорюють.

Другий спосіб. Сортується свіжа трава (просокаючись і домішки), вони обережно промивають, висушують один шар на чистій тканині (рушник) у затіненому місці, нарізані деталі або розібрані на гілочках. Нагрітий до 40-50 ° С сік розливають у банки, туди ж кладуть траву і пастеризують при температурі 90 ° С банки місткістю 0,5 л 15 хв, 1л. 20 хв і 3 л. 30 хв. Для ароматизації яблучного соку використовують материнку, чебрець, мелісу, лофант, а також гвоздику та корицю. Якщо сік ароматизують настоєм трав або спецій, то на 1 л соку беруть 10 г свіжої, 20 г сухої трави або по 0,5 г гвоздики та кориці.Якщо сік ароматизують свіжою травою, то на 1 л її достатньо 5 г або 3-5 шт. гвоздики та дрібку кориці. На 10 л соку витрачають 16-17 кг яблук.

Використовують в основному плоди оптимально зрілі літніх та ранньоосінніх сортів. Отримати з них сік звичайним пресуванням буває важко, тому що через м’якість плодів він виходить дуже каламутним. При вилучення соку цукром вихід його невеликий. Але при цьому можна отримати гарний, насичений сік та інші продукти. Сік готують із очищених та неочищених плодів. У той же час слід пам’ятати, що вітаміни найбільше в шкірці та у зовнішніх шарах целюлози. Якщо сік готують із плодів без шкірки, то шкірку використовують для приготування сиропу. Плоди миють, розрізають на часточки товщиною 20-25 мм, видаляють плодоніжки, насінні камери, промивають кип’яченою водою, обсушують у марлі, укладають у посуд, пересипають цукром-піском (400-500 г на 1 кг плодів залежно від їх смаку), витримують при кімнатній температурі протягом 6-8 і в холодильнику. 12-16 год, зливають сік, нагрівають до 80-85 ° С і гарячим розливають у банки або пляшки. При зберіганні трохи більше 2,5 місяців сік не нагрівають, а поміщають у холодильник. З плодів, що залишилися, варять джем або повидло. Також можна приготувати грушевий та айвовий соки. На 10 л грушевого соку витрачають приблизно 18-20 кг груш, а на 10 л айвового. 20-22 кг айви.url

Знаходь оптимальні надійні рецепти соку яблучного на зиму в найбагатших зборах кулінарних суперідей 1000.menu. Спробуйте класичні та змішані варіації натурального соку, випити з цукром або без. Випробуй методику пастеризації або стерилізації. Порадуй близьких незабутньою насолодою!

Для приготування соку з яблук найкраще підійдуть соковиті зимові сорти: семеренко, антонівка, грушовка або аніс. Сік із цих плодів можна змішувати. Так смак підсумкового продукту вийде цікавішим. Для приготування напою слід брати стиглі плоди без зіпсованих ділянок або червоточин. У крайньому випадку слід ретельно видалити всі підозрілі місця. Найлегше віджимати сік за допомогою соковижималки або готувати в соковарці. Але якщо цих помічників немає, то напій можна отримати за допомогою м’ясорубки зі спеціальною насадкою.

READ  Як видалити трек з заліза на блузку

П’ять інгредієнтів, що найчастіше використовуються в рецептах соку яблучного на зиму:

Цікавий рецепт: 1. Стиглі соковиті яблука вимити. Нарізати часточками.2. Віджати сік будь-яким зручним способом (соковижималкою, м’ясорубкою з насадкою або вручну).3. Процідити. Пірсувати.4. Додати цукор за смаком.5. Довести на середньому вогні до кипіння.6. Кип’ятити 12-15 хвилин, ретельно знімаючи пінку, що утворюється.7. Розлити гарячий яблучний сік по стерильним банкам.8. Простерилізувати відповідно до обсягу банок.9. Герметично закупорити.10. Залишити під шубою (теплою ковдрою, пледом тощо). д.) до повного остигання.11. Зберігати у прохолодному місці (бажано у льоху).

П’ять найшвидших рецептів соку яблучного на зиму:

Корисні поради: • Для приготування соку бажано використовувати емальований або нержавіючий посуд.• Яблучний сік можна змішувати та заготовляти не тільки з різних сортів яблук, але й із соками інших фруктів та овочів.• З м’якоті віджатих яблук можна готувати чудові компоти або начинки для випічки.

Сік яблучний із м’якоттю на зиму

Простерилізуйте банки заздалегідь будь-яким зручним та звичним способом: над парою, в духовці або окативши їх окропом.

Крок 2:

Спочатку визначтеся з сортом яблук, з яких будите готувати сік. Я використала солодкий сорт, гала. При виготовленні соку з цих яблук цукор у принципі можна навіть не додавати, але це справа смаку. Якщо плануєте готувати сік з кислих яблук, то цукор знадобиться і, можливо, навіть більше вказаної кількості в інгредієнтах. Отже, візьміть яблука і ретельно вимийте їх. Попсовані і биті не використовуйте, беріть тільки добрі цілі плоди.

Крок 3:

Тепер розріжте яблука на шматочки (я розрізала кожне яблуко на 8 часточок). За допомогою ножа видаліть серцевину в яблуках.

Крок 4:

Пропустіть часточки яблук через соковижималку. Макуха від них ні в якому разі не викидайте, вона ще знадобиться для приготування соку. Відділіть дрібну макуху та шматочки яблук, які не подрібнилися в соковижималці, пропустіть їх через м’ясорубку.

Крок 5:

Візьміть каструлю (тільки не алюмінієву). У неї викладіть яблучну макуху, влийте воду і поставте каструлю на вогонь. Яблучну масу під час приготування помішуйте (інакше є можливість пригорання яблучної маси, що зіпсує весь сік), довівши її до кипіння.

яблук, соковижималки

Сок из яблок без соковыжималки [Рецепты Bon Appetit]

Крок 6:

Далі цю масу подрібніть за допомогою блендера для приготування смузі або протріть через сито, таким чином отримавши пюре.

Крок 7:

Пюре, що вийшло, і раніше вичавлений сік влийте в каструлю і поставте на вогонь середній або трохи нижче середнього. Прогрійте сік, але не доводьте до кипіння. При утворенні піни обов’язково зніміть її спеціальною ложечкою. Після того, як зніміть всю пінку, сік готовий до розливу.

Крок 8:

У вже стерилізовані банки розлийте щойно приготовлений яблучний сік і відразу щільно закрийте кожну баночку щойно прокип’яченою кришкою. Остудіть баночки, перевернувши їх і поставивши у тепле місце. Зверху накрийте їх пледом чи ковдрою. Залишимо їх так до повного остигання.

Крок 9:

Яблучний сік готовий! У результаті вийшло 1,1 літра. Перед вживанням баночку з соком струсіть.

Готуючи сік за цим рецептом, він виходить максимально натуральним! (оскільки у ньому немає навіть цукрового піску). Але якщо необхідно його додати або любите, коли дуже солодко, то цукор додавайте за крок. прогріваючи сік, поки цукор у ньому повністю не розчиниться. Далі слідуйте як усе прописано в рецепті.

Яблучний сік без цукру на зиму

Для того щоб приготувати яблучний сік без цукру на зиму, нам знадобляться лише яблука, але вони повинні бути солодкими. Я сьогодні роблю сік з яблук сорту «Коротконіжка».

READ  Капот на кухні потрібно чи ні

Яблука вимиємо. Видавлювати сік ми будемо через соковижималку. Коротконіжка. це яблука великі, тому для початку яблука підготуємо. розріжемо на 4 частини. Видалимо серцевину та хвостики.

яблук, соковижималки

Через соковитискач видавимо сік з яблук. З трьох кілограмів оброблених яблук (без серцевини) у мене вийшло півтора літри соку.

Зверху у нас вийшла піна, її треба буде зняти.

Переливаємо сік в емальовану каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо до температури 90 градусів та вимикаємо. Чи не кип’ятимо, щоб зберегти більше вітамінів. Піну по можливості знімаємо.

Пляшечки або іншу тару прокип’ятимо над парою, кришки теж прокип’ятимо, наповнимо гарячим соком без піни і відразу ж укупоримо кришками.

Яблучний сік без цукру на зиму готовий. Зберігати його можна у звичайних кімнатних умовах.

Вгамовуйте спрагу, насолоджуйтесь вітамінами і насичуйте свій організм корисними речовинами.

Сік із яблук без соковижималки [Рецепти Bon Appetit]

В одній склянці чудового напою міститься маса потрібних нам речовин, саме тому яблучний сік. це один з найулюбленіших багатьма напоїв.

Яблучний сік на зиму без соковитискача

Для приготування соку з яблук без соковитискача на зиму відберіть стиглі, без гнилі яблука, а також тару (банки та кришки).

Натріть на тертці з невеликими отворами. Чим соковитіше яблука, тим менше сили потрібно.

Яблука з високим м заліза моментально темніють (окислюються), це впливає на колір підсумкового соку.

Пюре відіжміть. Набирайте невеликі порції натертих яблук (використовуйте щільну, міцну натуральну тканину), стягуйте мішечком і з силою викручуйте, намагайтеся видавити більше соку.

Яблучний сік процідіть знову (у мене три проціджування, і все одно сік каламутний, але не з м’якоттю).

Вторсировини (макуха і качан) досить багато.

Яблучний сік нагрійте до 95 градусів, тобто без кип’ятіння. Повинні з’явитися бульбашки на поверхні та пара над соком. Відразу зніміть із плити.

Для стерилізації тари зробіть парову лазню. Потрібні каструля, друшляк або сито.

Кришки киньте в каструлю з окропом і тримайте на вогні 10-15 хвилин.

Також простерилізуйте банки над окропом, перевернувши шийкою вниз, хвилин 10-15.

Стерильні банки з гарячим соком із яблук герметично закрийте, переверніть, укутайте теплостійкою тканиною і в такому положенні остудіть.

Натуральний яблучний сік на зиму без соковитискача готовий. Зберігайте банки у прохолодному затемненому місці.

Особливості приготування та зберігання соку з яблук

Використовуючи сучасні кухонні агрегати: соковарку, соковижималку ‒ отримати сік з яблук не складно. Ручний метод, терка і м’ясорубка хоч і більш трудомісткі, але також доступні та ефективні. Є кілька особливостей яблучного напою, які допоможуть створити якісні заготовки:

  • Яблучний сік – чудова основа для додавання соків інших плодів, ягід і навіть овочів. Комбіновані напої смачніші, вони різноманітні за кольором та ароматом. Якщо заготівля передбачається тільки з яблук, то поєднання кількох сортів зробить його смак набагато цікавішим.
  • У ході приготування поверхні соку з’являється піна. Її слід обов’язково збирати, так рідина стає світлішою, а на дні при зберіганні буде менше осаду.
  • Освітлити сік повністю в домашніх умовах не вийде, але це найчастіше і не потрібно. При необхідності отримати якомога прозоріший продукт варто в процесі зберігання кілька разів злити рідину з осаду, що відстоявся.
  • Перші два тижні після консервування слід спостерігати за станом заготовок. Якщо з’являться ознаки бродіння, потрібно відкрити банки, прокип’ятити сік і переробити його в желе, мармелад або яблучний оцет. Подальше зберігання в ролі соку не має сенсу, краще переробити такий продукт у домашні алкогольні напої: сидр, вино.

Консервацію з яблук простіше освітлити, додавши лимон. На 1 літр яблучного беруть 1 столову ложку лимонного соку. Бажано нейтралізувати додаткову кислоту додаванням цукру (2-3 ст. л.) на літр напою.

https://fermer.blog/bok/recepty-i-zagotovki/8238-kak-sdelat-sok-iz-yablok-bez-sokovyzhimalki.html
https://nayablone.ru/pererabotka-urozhaya/yablochnyy-sok-na-zimu
https://lvoropaevacom/1803355.html
https://1000.menu/catalog/sok-yablochnyi-na-zimu
https://1000.menu/cooking/22799-sok-yablochnyi-na-zimu-s-myakotu
https://www.iamcook.ru/showrecipe/9941
https://www.iamcook.ru/showrecipe/26099
https://vusadebke.com/hranenie-uroghaya/zakrutki/kompoty-i-soki/yablochnyy-sok-na-zimu.html [/Spoiler]