blank

Сковороду для індукційних плит можна використовувати

Електроплити/газові плити

Млинні сковороди для індукційної плити

Багато хто любить млинці. одне з традиційних російських страв. І господині досить часто готують ці ласощі. Проте деякі сучасні квартири обладнані саме індукційними плитами. Розберемося, які млинці схожі для плити такого типу, які характеристики вони мають, а також розглянемо тонкощі вибору і огляд кращих моделей.

Види: ті, що відповідають вашим потребам

Каструлі та ковші. Для варіння супів, каш, гасіння, приготування соусів. Ківш від каструлі відрізняється лише ручкою. Завдяки її довжині, соусом із ковша зручно полити м’ясо, наприклад. Краще, якщо у вас буде 2-3 різного розміру.

Сковороди. Щоб смажити, іноді гасити. У деяких є вузька спеціалізація, як у сковорідок-гриль, а також млинців. Секційні допоможуть зробити персональний варіант страви кожному або приготувати гарнір та основну страву одночасно.

Універсальні набори. Гарні, коли купуєш посуд з нуля чи оновлюєш повністю. У них входить те начиння, яке використовується часто. Єдиний дизайн допоможе зберегти візуальну чистоту кухні.

Казани та тажини. Для особливих страв та особливих випадків. Відрізняються сферичною формою, хороші для тривалого гасіння.

Турки та гейзерні кавоварки. Для тих, хто не мислить ранку без аромату кави, але не готовий виділити місця для громіздкої кавоварки.

Чайники. Кип’ятять воду. Повідомляють про кипіння свистом. Захищають руки від опіку завдяки ручці з нейлону.

Вимоги

Здавалося б, перевірити, чи сковорода підходить для індукційної плити, дуже просто. Можна піднести магніт, щоб переконатися, наскільки добре він притягується поверхнею металу. Але на практиці все набагато складніше. Якщо метал дна, що нагрівається, виявиться недостатньо проникним для електромагнітного випромінювання, нагрівати її можна буде дуже довго.

Передачі тепла буде недостатньо для смаження або гасіння, а ось рахунки за електроенергію спрямують до нескінченності. Феромагнітні властивості мають не всі метали. Найчастіше в цю категорію потрапляє вуглецева і нержавіюча сталь, чавун. Але наявність різних добавок може призвести до того, що феромагнітні здібності металу помітно погіршаться. Відповідно, тривалим нагріванням зазвичай відрізняється сталь з підвищеним нікелем і хромом, деякі види чавуну.

Щоб бути впевненим у тому, що сковорода має потрібні параметри, слід придбати спеціальний посуд. Вона не тільки дозволить без проблем використовувати індукційні електроплити будь-якого типу, але й дасть можливість економії енергії, яка витрачається на приготування їжі.

Спеціальне позначення, яким маркують такий посуд, виглядає як спіраль. Знак може бути на упаковці, але найчастіше його наносять прямо на дно сковороди із зовнішнього боку.

ТОП—7. Лучшие сковороды для индукционных плит. Рейтинг 2020 года!

Окрім бажаної наявності спеціального маркера, що підтверджує адаптацію виробу для роботи з індукційними плитами, існують інші вимоги.

  • Правильні розміри. Оптимально, якщо вона займає від 80 до 100% площі конфорки. При охопленні менше 70% процес індукції просто не розпочнеться – дотику буде недостатньо для включення плити.
  • Багатошарове дно. Особливо важливо воно для сковорідок не круглої форми. Оптимально, якщо всередині сталевого «пирога» з двох пластин металу знаходиться матеріал, що добре розподіляє. В цілому, достатньо того, що потрібні властивості має саме дно – це дозволяє створювати керамічні, алюмінієві та інші види сковорід з комбінованою основою. Таке рішення можна використати на індукційній плиті.
  • Рівну та плоску основу. Вона сприяє правильному витрачанню тепла, заощаджує електроенергію. При приляганні менше 70% площини дна до конфорки плита просто не працюватиме. Саме тому часто не підходять старі сковорідки – їхнє тривале нагрівання пов’язане з нещільним контактом з індукційною котушкою.
READ  Що можна зробити з газовим циліндром

Усі ці параметри визначають можливість використання сковороди. Але є й інші моменти, які варто врахувати при виборі оптимального варіанта посуду для смаження та гасіння.

Існують різні види сковорідок, які використовуються в приготуванні їжі. У разі індукційної плити на них повинен бути відповідний значок, що підтверджує феромагнітні властивості дна. Крім того, має значення наявність досить товстого дна.

Основна відмінність сковорід для індукційних плит полягає в матеріалі виготовлення – найчастіше це алюміній з титановим покриттям, сталь, чавун, що мають необхідні параметри для швидкого та рівномірного нагрівання. Що стосується поділу на види та типи, тут йдеться в основному про функціональне призначення виробу.

Сковорідка гриль

Вона зазвичай має квадратну або прямокутну форму. Для взаємодії з індукційною конфоркою в сковороді-гриль передбачено кругле дно, від якого потім нагрівається решта поверхні. Це зручний та безпечний варіант для приготування м’яса та риби на грилі в домашніх умовах. Внутрішнє рифлене дно дозволяє отримати гарний малюнок на поверхні продуктів – як після ґрат для барбекю, не виходячи з дому.

При виборі форми варто звернути увагу на квадратні варіанти – вони компактніші, краще прогріваються. При установці такого посуду на плиту слід ретельно стежити за її позиціонуванням. Індукційна котушка варильної панелі повинна співпадати із круглою частиною дна сковороди.

Традиційний для країн Південно-Східної Азії посуд не підходить для індукційних плит у своєму класичному виконанні. Але є спеціальні серії сковорідок з ефектом вок, дно у них рівне і досить широке, обов’язково із феромагнітного сплаву. Стінки у таких моделей досить тонкі, що добре і швидко прогріваються по всій площі. Крім того, випускаються спеціальні плити зі сферичними конфорками для отримання ефекту занурення продукту в жар полум’я.

Млинець

Випікання млинців потребує спеціального посуду. Сковорідки для них у випадку з індукційною плитою виготовляють практично плоскими, з бортами, що мають низьку скос. З них легко знімати готові млинці та оладки, перевертати вироби у процесі смаження. Обов’язково антипригарне покриття, дно може бути досить тонким. важливий радше рівномірний прогрів. Оптимальний діаметр – 20-25 см.

Для млинців сковорідок важлива наявність подовженої рукоятки, що дозволяє легко управляти диском під час приготування їжі. Не варто вибирати важкі чавунні матеріали. Алюмінієві моделі з феромагнітною вставкою на дні цілком підійдуть.

Жарівні та каченята

Вони розраховані на тривалий томлення продуктів усередині. Тому рекомендується вибирати товстостінний посуд з литого алюмінію або чавуну. На дні такого посуду розміщується індукційний диск (він може бути і на кришці, якщо він використовується як окрема ємність). Форма жаровні. прямокутна або овальна, вона може розміщуватися безпосередньо на конфорках, що підтримують нагрівання за розширеним контуром.

Чим відрізняється сковорода для індукційної плити від інших сковорідок

Які сковороди краще підходять? Не будь-який виріб, до дна якого прилипає магніт, правильно функціонуватиме. Виробники індукційного начиння використовують відразу кілька металів з магнітною проникністю та високою теплопровідністю, в результаті виходить багатошарове дно. На подібних сковородах продукти готуються швидше, не втрачаючи форми та корисних властивостей.

Магніт не допомагає визначити рівень магнітної проникності. Деякі господині використовують начиння, до якого прилипає магніт, але їжа готується довго. А справа ось у чому. Наприклад, якщо сковорідка зі сталі, то це може бути і вуглецева сталь, і нержавіюча сталь, і ін. Чавун теж чавуну ворожнечу. В одних господарок чавунні сковороди чудово працюють на індукції, а в інших зовсім не нагріваються. Причина в тому, що чавун. це сплав, в ньому або присутні феромагнітні речовини, або не присутні. Тому якісь чавунні сковороди придатні для індукційних панелей, а якісь – ні.

READ  Що таке газовий контроль на плиті

Навіть якщо на вашій кухні опинилася сковорода з дном, що магнітиться, все ж таки купіть спеціально розроблену сковорідку, де враховані особливості роботи індукційних варильних поверхонь. Спеціально призначений посуд створюється з урахуванням зменшення споживання електроенергії.

Бренди маркують вироби для індукції особливими значками та написом «induction».

Індукційні вироби нагріваються за короткий час, витримують високу температуру, прості у догляді. Готують у них все що завгодно. Індукційне начиння легко пізнаване по масивному дну. Основна перевага полягає в тому, що їжа при жарінні не пригорає.

Дно роблять вплавленим або капсульованим. Потовщене днище складається з декількох матеріалів, розташованих шарами.

Завдяки такій конструкції відбувається:

Дно біля сковороди для індукційної електроплити не просто рівне, а бездоганно гладке, щоб щільно стикатися з варильною поверхнею.

Як вибрати сковороду вок для індукційної плити? Якщо дотик сковорідки з конфоркою буде нещільним, то плита або не ввімкнеться, або ввімкнеться, але витрата електрики і час смаження вражає. Бренди вийшли зі становища, створивши модифікацію вок з рівним і потовщеним днищем.

Що робить посуд готовим до індукції?

Насамперед це матеріал кухонного посуду. Щоб ваш посуд був готовий до індукційної плити, він повинен бути виготовлений з матеріалу, який є магнітним. Це означає, що будь-який посуд, який не є магнітним, не буде працювати з індукційними плитами. Матеріали, які є магнітними, включають залізо та чавун, нержавіючу сталь, вуглецеву сталь.

Ще одна важлива річ для вашого посуду, щоб бути сумісною з індукцією. це плоска основа. Так що навіть якщо у вас є магнітна сковорода, якщо вона не плоска, вона не працюватиме з індукційною варильною панеллю. Це відбувається тому, що тільки плоска поверхня посуду може забезпечити провідність магнітного поля (саме так індукційні плити нагрівають посуд).

сковорода, індукційних, плита, можна, використовувати

Емальований посуд для варильних панелей

Емальований метал містить сплав сталі, тому такого виду посуд повністю підходить для застосування на індукційній плиті. Головне, щоб на поверхнях не було пошкоджень емалі у вигляді сколів. Посуд довговічний і здатний прослужити значний термін, т. до. емальоване покриття одне з найміцніших.

Яка потрібна емаль

Для покриття металевих або чавунних виробів використовують емаль з антипригарними властивостями. Її склад роблять стійким до пригоряння шляхом додавання компонентів, що модифікують.

Чим відрізняється посуд для різних типів плит?

Оснастивши кухонний гарнітур новою панеллю, потрібно розібратися, як вибрати сковороду для індукційної плити. Щоб не вникати у всі тонкощі, можна скористатися простим способом пошуку відповідного начиння: якщо до днища прилипає звичайний магніт, посуд можна застосовувати.

Але якщо ви не бажаєте ходити по магазині з магнітом у кишені, варто розібратися в особливостях феромагнітних сковорідок. Для виробництва подібних виробів використовується кілька типів металу з магнітною проникністю та підвищеною теплопровідністю. Для забезпечення швидкого приготування, збереження форми та корисних властивостей зразки доповнюються багатошаровою основою.

ТОП-7. Найкращі сковороди для індукційних плит. Рейтинг 2020 року!

Також враховуйте, що магніт не завжди допомагає підібрати оптимальну модель, адже часто посуд виготовляють із сплавів. Наприклад, сталева сковорідка може бути зроблена як з нержавіючої, так і з вуглецевої сталі. Остання нам не підійде. Чавунні конструкції також можуть відрізнятися за складом. Якщо феромагнітних речовин мінімум, предмет варто відкласти. Тому фахівці рекомендують навіть за наявності сковорідки з низом, що магнітиться, набувати спеціально розроблених моделей, в яких враховані всі особливості варильних поверхонь.

READ  Чи можна приймати ванну після епіляції воску

Спеціалізовані конструкції нагріваються за короткий проміжок часу, стійкі до підвищеної температури, не потребують складного догляду. Масивне днище сприяє тому, що їжа не пригорає.

При створенні дна використовують кілька прошарків металу. Така будова сприяє:

Днище у сковорідок ідеально гладке. Це не зроблено для краси, але для забезпечення щільного контакту з пальником. І якщо ви ще не зрозуміли, яку каструлю краще купувати для індукційних пластин, шукати моделі, в яких бездоганно гладка поверхня дна.

Бельгійський Бергг. відомий всім світовому бренду високоякісних страв з десятирічною гарантією. Відмінні риси посуду цього бренду: Шість-шарове дно з мідною вставкою, сталевою або м’якими ручками та кришками з датчиками температури. Бренд славиться своїми наборами, які зручно представляють як подарунок. Діапазон чавунних продуктів для індукційних тарілок різноманітна: Voki, млинці, шашлики, і, звичайно, звичайна сковорода. Ціни починаються з 2700

Виробник китайської компанії Berghoff випускає страви для індукційних тарілок, а також для використання в латуні. Сковороди та каструлі відрізняються стильним дизайном, ергономічними формами та чудовою якістю. Можна придбати як виробом з дерев’яною ручкою, так і рифленою чавунною сковородою з подвійними ручками. Ціни коливаються в межах 1800–4500.

Fissman KitchenAid. американський бренд з величезним асортиментом не тільки кухонного начиння, але й товарів для дому. Для індукційних плит пропонуються чавунні сковороди-гриль, які замінюють приготування м’яса на відкритому вогні, яке люблять жителі США. На виробах цього бренду м’ясо гриль та стейки виходять смачними та соковитими за короткий термін. Щоправда, ціна на такі сковороди дуже висока — у середньому 14 999 за виріб.

KitchenAid Французький бренд Le Creuset виробляє різноманітне кухонне начиння високої якості. Тут можна підібрати сковорідку для індукційної плити будь-якого призначення – асортимент дуже великий. Ось лише ціни на продукти, які не кожен кишені, наприклад, для простого млинкового сковороду доведеться платити приблизно 9500

Le Creuset Компанія “Сітон”. російський бренд, що спеціалізується на випуску саме чавунних виробів. Продукція якісна та довговічна, асортимент сподобається любителям готувати найрізноманітніші страви. Для індукційних плит вироби підходять ідеально, деякі моделі можна використовувати для приготування страв у духовці. у них знімні ручки, а для деяких виробник пропонує практичні кришки. Ціни дуже економічні. придбати цілком якісну сковороду з чавуну для індукції можна навіть за 1000

Якщо бюджет серйозно постраждав після придбання індукційної плити і на гарний посуд грошей не залишилося від слова «зовсім», можна обмежитися бюджетними виробами китайського походження. Озброївшись магнітом, можна знайти цілком придатну сковороду з досить товстим дном.

Чавунні сковороди для індукційних плит

Сучасні господарки все частіше віддають перевагу точно індукційним таблицям, оскільки вони більш комфортні, економічні та практичні. Ставши щасливим власником такої плити, багато хто цікавиться, чи можна готувати на ній, використовуючи посуд із чавуну. Чи підійде чавунна сковорода для такої плити? На що звернути увагу під час її вибору? Всі відповіді чекають на вас у цьому матеріалі.

https://www.kuchenland.ru/blog/vybiraem-posudu-dlya-induktsionnoy-plity/
https://vplate.ru/skovorody/dlya-indukcionnoj-plity/
https://infoposuda.ru/luchshie-skovorody-dlya-induktsionnyh-plit
https://bobr.by/news/press-releases/169175
https://rem.ninja/kuhnya/posuda/kakaya-chugunnaya-posuda-podhodit-dlya-induktsionnyh-plit.html
https://www.posuda.ru/info/kakie_skovorodki_podkhodyat_dlya_induktsionnykh_plit/
https://infoposuda.ru/chugunnaya-skovoroda-dlya-induktsionnyh-plit
https://vplate.ru/skovorody/chugunnye-dlya-indukcionnyh/ [/Spoiler]